Prijetnja iz Nantesa
14

Oglasili se iz Cardiffa: Novac za Salu nisu isplatili jer tijelo nije identificirano

Klix.ba
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Mehmet Dalman, jedan od čelnika Cardiffa, rekao je da novac za transfer Emiliana Sale na račun Nantesa još uvijek nije uplaćen iz razlog što tijelo nije identificirano.

Čelnici Cardiffa bili su primorani reagovati nakon što im je Nantes poslao i službenu obavijest o kašnjenu uplate za transfer Emiliana Sale, a Argentinac koji je ujedno i najskuplje pojačanje velškog kluba svih vremena nestao je 21. januara kada se iz Francuske vraćao na Otok.

Avion u kojem su bili Sala i pilot srušio se između Francuske i Engleske, a u trenucima kada svi čekaju izvlačenje aviona na površinu, iz Nantesa su zaprijetili tužbom jer nisu primili ništa od 17 miliona eura koliko je iznosio transfer.

"Situacija je osjetljiva, ali mogu reći da je Nantes u pravu. Ne bih da previše govorimo o tome, a razlog zbog kojeg još uvijek nismo uplatili novac je taj što tijelo još uvijek nije identificirano. Cardiff kao klub želi ispoštovati porodicu Emiliana Sale i mislimo da je prerano za takve stvari, platit ćemo kada bude vrijeme za to. Niko iz našeg kluba nikada nije rekao da se novac neće uplatit", rekao je jedan od čelnika kluba Mehmet Dalman.

Cardiff će novac od transfera Emiliana Sale namiriti kroz osiguranje, ali svakako da potez Nantesa u ovim teškim trenucima za oba kluba, navijače i porodicu stradalog Sale nije došao u pravom trenutku.