Motiv je ljubomora
14

OGC Nice otpustio Fadiga-Diabyja jer je ukrao skupocjeni sat od saigrača

D. B.
Lamine Fadiga-Diaby (Foto: AFP)
Lamine Fadiga-Diaby (Foto: AFP)
Francuski klub OGC Nice otpustio je mladog igrača zbog krađe.

Osamnaestogodišnji Lamine Fadiga-Diaby je ostao bez ugovora nakon što je priznao da je ukrao sat saigrača Kaspera Dolberga iz svlačionice 16. septembra. Kao razlog je naveo ljubomoru jer sat vrijedi 76.000 dolara.

"OGC Nice neće prihvatiti ovakvo ponašanje koje izdaje povjerenje među uposlenicima i članovima naše porodice", saopćeno je iz kluba.

Diaby je rekao da je na njegovo mentalno stanje utjecala dugoročna povreda te crveni karton koji je dobio nakon povratka na teren.

"Moja teška situacija je potpuni kontrast u odnosu na Kasperov uspjeh i auru. Uzeo sam sat od njega bez razloga, možda zato što sam bio ljubomoran. Umjesto da se borim na terenu i budem mu konkurencija, reagovao sam glupo. Nisam to uradio da nešto dobijem, nego zbog razočarenja i frustracije. Imam samo 18 godina, ali moje godine ništa ne znače. Preuzeo sam odgovornost da nadoknadim saigraču, što sam i učinio. Želim mu puno uspjeha u karijeri, možda ćemo se jednog dana sresti na terenu te će ova afera biti samo loše sjećanje", izjavio je Diaby.

Mladi nogometaš je stigao iz Ajaxa tokom ljeta, a u međuvremenu je potpisao za francuskog drugoligaša Paris FC, koji vodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević.