{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Skupštine kluba, imenovan novi Upravni odbor FK Sarajevo

Klix.ba
25.4.2018. u 20:00
14
38
Održana sjednica Skupštine kluba, imenovan novi Upravni odbor FK Sarajevo
14
Održana sjednica Skupštine kluba, imenovan novi Upravni odbor FK Sarajevo
U večernjim satima održana je vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo u Hotelu Malak Regency. Na sasjedanju krovnog tijela kluba imenovan je novi Upravni odbor kluba, te je izvršena rekonstrukcija upravljačke strukture FK Sarajevo.
“Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo je protekla u skladu sa važećim Statutom i aktima kluba. Prisustovao je dovoljan broj osoba kako bi proceduralno sve odluke bile pravosnažne i donešene promjene u strukturama kluba imaju za cilj da povećaju kvalitet rada po svim svojim segmentima.”, rekao je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

U saziv novog Upravnog odbora FK Sarajevo imenovani su stručnjak za bankarske poslove i prodaju, g. Senad Jahić, višegodišnji advokat i pravnik g. Senad Bilić, te ekspertica za komunikacije i marketing gđa. Ema Bukovica. Upravo će g. Jahić biti predsjedavajući Upravnog odbora.

"Hvala delegatima Skupštine kluba na ukazanom povjerenju. Kao neko ko je svoje fudbalske početke napravio u FK Sarajevo, drago mi je što imam priliku da doprinesem radu voljenog kluba. Sarajevo je najveće ime bh. fudbala i moramo uraditi u narednom periodu sve potrebno kako bi naše Sarajevo ponovo bilo na vrhu.”, rekao je Jahić nakon imenovanja.

“Pred nama je mnogo posla. Želimo rješiti probleme koje postoje u klubu, otvoriti dijalog sa navijačima i značajno rekonstruisati sportski odjel kluba, jer ono što svakog navijača kluba najviše zanima jeste rezultat. Bitno je pitanje sportskog direktora i sistema odgovornosti u donošenju odluka vezanih za ostvarivanje sportskog rezultata. Pored toga tu su i ključni projekti za klub, koje želimo realizovati. Nadam se jednom uspješnom periodu za FK Sarajevo.”, dodao je Jahić, te je najavio da će Upravni odbor kluba krajem iduće sedmice održati konferenciju za medije, na kojoj će predstaviti svoj plan i program.

"Čitav svoj život sam vezan za Fudbalski klub Sarajevo kao navijač, a sada mi je ukazana prilika da pomognem klubu kao član Uprave. Sarajevo danas ne izgleda dobro, klub nije transparentan dovoljno, naš status u domaćem fudbalu nije dovoljno dobar i želim dati sve od sebe kako bi pomogao voljenom klubu koliko god mogu. Sarajevo zaslužuje, može i mora mnogo bolje!", rekao je Senad Bilić, novi član Uprave FK Sarajevo.

Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo činit će predstavnici većinskog ulagača, koji je će u svom djelovanju vršiti nadzor nad radom ostalih segmenata kluba, a isti čine g. Ken Choo, g. Lim Meng Kwong, te g. Nguyen Hoai Nam.

“Drago mi je što je Skupština prošla u skladu sa Statutom kluba. Novom rukovodstvu kluba želim puno sreće u radu. Naša želja jeste jako Sarajevo. Zadovoljni smo razvojem Akademije, uspjesima mladih igrača i nadam se da će i prvi tim našeg kluba ostvarivati bolje rezultate. Koristim priliku da navijače i zaljubljenike pozovem na zajedništvo, jer je ovo klub svih onih, koji vole Sarajevo.”, rekao je Ken Choo.

Delegati Skupštine kluba, zajedno sa predstavnikom većinskog ulagača poželjeli su sreću prvom timu Sarajeva u predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Radnika, koja je na rasporedu u nedjelju 29. aprila sa početkom u 17 sati na Koševu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: