Povreda pravila
4

Održana sjednica Izvršnog odbora FS KS, postavlja se pitanje regularnosti takmičenja

N. K.
Na sjednici održanoj 26. februara 2024. godine Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo (FS KS), donio je zaključak kojim se želi upoznati sportska javnost da nadležni organ Nogometnog Saveza Federacije BiH (NS FBiH) ne sprovode stavove i zaključke Izvršnog odbora FS KS.

Vezano je za pojedine isključene sudije iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS) i to na način da su isti delegirani u zvaničnim takmičenjima NS FBiH te se samim tim postavlja i pitanje regularnosti ovih takmičenja.

Naime, uvidom u Comet informacioni sistem je utvrđeno da je sudija Mirza Tičić sudio određeni broj utakmcia Prve futsal lige NS FBiH što upućuje na eklatantan primjer materijalne povrede pravila igre iz Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS BiH.

Podsjetimo, jučerašnja sjednica je samo nastavak sage koja već sedmicama traje među sarajevskim sudijama budući da je nedavno održana i još jedna, vanredna skupština na kojoj je za novog predsjednika udruženja imenovan Adis Mulahasanović.

Poslije toga je održana i Skupština Udruženja nogometnih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, a na njoj je prisutnih 13 od mogućih 17 delegata izglasalo povjerenje dosadašnjem predsjedniku Elmiru Pilavu.