{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana redovna sjednica Skupštine NS BiH

F
29.3.2008. u 08:00
0
0
Održana redovna sjednica Skupštine NS BiH
0
Održana redovna sjednica Skupštine NS BiH
U prisustvu predstavnika FIFA-e i UEFA-e, Eve Pasque i Andreasa Khuna, u Sarajevu je jučer održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza BiH (NS BiH), kojoj je prethodila i sjednica Izvršnog odbora.
U uvodnoj riječi predsjednik NS BiH Iljo Dominković osvrnuo se na rad Saveza u proteklom periodu, iskavši da je i pored niza poteškoća, koje je Savez imao u protekloj godini, prije svega finansijske prirode, jedan od pozitivnih pomaka u realizaciji planiranih projekata izgradnje Centra NS BiH u Zenici.

Na sjednici, kojoj je prisustvovalo 50 od ukupno 60 delegata, izabrane su Prvostepena i Drugostepena komisija za licenciranje klubova, te usvojen Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2007. i Program rada NS/FS BiH za 2008. godini.

Nakon duže rasprave jednoglasno su usvojeni: Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2007. godinu, Revizorski izvještaj za 2007. godinu i budžet za 2008. godinu.

Skupština NS BIH jednoglasno je usvojila Prijedlog sistema takmičenja Premijer omladinske lige BiH, koji bi se provodio u dvije grupe od po osam ekipa, uz učešće klubova čiji se seniorski timovi takmiče u Premijer ligi BiH, na teritorijalnom principu, za sezonu 2008./2009., koji će se većim dijelom finansirati iz UEFA programa za razvoj omladinskog nogometa.

Zaključeno je da Savez putem odgovarajućih komiteta i u saradnji sa entitetskim savezima pokuša sačiniti kvalitetniji prijedlog jedinstvenih omladinskih liga, te uz saglasnost UEFA-e realizirati taj sistem takmičenja od sezone 2009./10.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: