Pokretač promjena
159

Održana konferencija FuturFEM, sudionici imali priliku čuti inspirativne priče mladih nogometašica

E. K.
FuturFEM: Budućnost ženskog nogometa u BiH
FuturFEM: Budućnost ženskog nogometa u BiH

Konferecija FuturFEM: Budućnost ženskog nogometa u BiH se održala danas u prostorijama Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine, a sve pod organizacijom Sportex Agencije i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Ovaj iznimno inspirativan skup, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, okupio je izvanredne govornike, moderatorice i panelistkinje te sudionike iz cijele države, stvarajući nezaboravno iskustvo i pružajući platformu za zajedničko razmišljanje o budućnosti ženskog nogometa u našoj zemlji.

Konferencija je bila ispunjena entuzijazmom potičući važne razgovore o ravnopravnosti, podršci i nužnim promjenama koje će unaprijediti ženski nogomet u Bosni i Hercegovini. Sudionici su imali priliku čuti inspirativne priče mladih i uspješnih nogometašica na panelu "Naše priče, inspirisane nogometom", moderiranom od strane Selme Memović iz Sportex Agencije. Ove djevojke su, iako mlade, prava inspiracija za sve ljubiteljice nogometa, pokazujući da uz želju i predanost nema ograničenja.

Drugi panel "Motiviši djevojčicu" okupio je stručnjakinje iz različitih sfera kako bi raspravljale o strategijama za poticanje sportskog entuzijazma među djevojčicama, naglašavajući važnost inkluzivnosti u nogometu bez obzira na spol. Panel je moderirala Amina Kurtagić Kapetanović iz FK Respekt. Treći panel, "Pogled u budućnost", okupio je različite uloge žena u svijetu nogometa, pružajući različite perspektive i doprinoseći boljem razumijevanju svih uključenih strana. Sudionice panela su podijelile svoje iskustvo i viziju za unapređenje ženskog nogometa. Panel je moderirala Vanja Semić s TVSA.

Posebno smo ponosni na podršku Discover Football organizacije iz Berlina koja je omogućila uspješnost konferencije i potaknula inovacije. Konferencija je okupila preko 45 zainteresovanih što jasno pokazuje važnost ove teme.

"FuturFEM nije samo konferencija, već pokretač promjena i izvor inspiracije za sve nas. Zajedno smo stvorili nešto posebno, a pred nama je uzbudljiva putanja prema naprijed. Hvala svima koji su doprinijeli ovom izuzetnom događaju", izjavila je Selma Memović, osnivačica i direktorica Sportex Agencije.

Konferencija je završila s jasnim zaključcima i smjernicama za buduće korake, postavljajući temelje za svjetliju budućnost ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini.