Banja Luka
9

Održana donatorska noć za pomoć FK Borac, prikupljeno 300.000 KM

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
Na gradskom stadionu u Banjoj Luci održanoj je donatorsko veče za pomoć Fudbalskom klubu Borac. Na večeri je učestvovalo oko 250 zvanica iz sportskog, javnog i političkog života Banje Luke i RS.

Član Upravnog odbora kluba zadužen za marketing Vedran Pušić rekao je da je koncept donatorske večeri ostao od prošle godine, ali je to zapravo sponzorsko večer.

"Na ovaj način, do prije nekoliko dana, FK Borac je bio neko kome je trebala socijalna pomoć, ko treba donacije svih dobrih ljudi. Naravno, mi ćemo i dalje prihvatiti donacije, ali smo odlučili da ponudimo sponzorske pakete svim zainteresovanim privrednim subjektima kako u Banjoj Luci, tako i u Bosni i Hercegovini, ali i fizičkim licima. Večeras nam je cilj skupiti oko 500.000 maraka. Želimo da svako ko pomaže Borcu i plati to posmatra kao jednu vrstu investicije”, rekao je Pušić.

Predsjednik kluba Branko Kovačević je rekao da uoči predstojeće sezone stvari zapravo stoje mnogo bolje nego što se mislilo.

”Odziv prijatelja i donator je odličan, najveći problem je bila licenca, ali to je iza nas, kao i neki drugi problem, pojačanja su dovedena, po tom pitanju sve funkcioniše, svi u upravi rade punom parom i polako nam rastu ambicije u vezi s nastupajućom sezonom", istakao je Kovačević.

Planirana su tri sponzorska paketa u nastupajućoj sezoni. Prvi su personalne stolice na nekoj od tribina po cijeni od 100 do 1.000 KM, Drugi paket košta 1.000 KM, a njegovom kupovinom dobijate komplet opremu Borca, odnosno trenerku, dres, loptu, torbu i dvije sezonske ulaznice, te treći paket koji je i najvrjedniji i koji podrazumijeva reklamu kompanije oko terena i on iznosi 10.000 KM.

Najveći iznos na donatorskoj večeri od 100.000 KM uplatila je Vlada RS, potom Elektroprivreda RS, a kabinet predsjednika RS je izdvojio 50.000 KM.

Prema dostupnim podacima, skupljeno je oko 300.000 KM.