Tarčin
18

Održan sastanak sa članovima komisija NS BiH, donesena četiri zaključka

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Zajednički sastanak rukovodstva, administracije i komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održan je danas u hotelu Sofitel Tarčin Resort u Tarčinu.

Sastanku su prisustvovali predsjednik NS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, izvršni direktori sektora za sport i sektora za administraciju Elmir Pilav i Adnan Džemidžić, te sekretar Izvršnog odbora NS BiH Nihad Hodžić, kao i administracija Saveza i članovi Disciplinske komisije NS BiH, Apelacione komisije, Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova, Komiteta za stadione i bezbjednost, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za takmičenje i Antikorupcionog tima NS BiH.

Govorilo se o modalitetima unaprijeđenja takmičenja Premijer lige BiH, normativnim aktima, službenim osobama na utakmicama PL, kao i sigurnosnim aspektima organizacije utakmica.

Zaključeno je sljedeće:

  • Neophodnost funkcionalnije komunikacije i koordinacije administracije sa komitetima/komisijama;
  • Komiteti/komisije imaju potpunu samostalnost, ali odgovornost svih pojedinaca i komiteta/komisija podići na viši nivo;
  • Intenzivirati edukaciju službenih osoba (sudije, kontrolori suđenja i delegati) ;
  • Zajednička spremnost da se na adekvatan način zaštiti regularnost i dignitet takmičenja.