Loši rezultati
3

Održan krizni sastanak na Camp Nou, razgovarano o Setienovoj budućnosti u Barceloni

F. Z.
Quique Setien (Foto: EPA-EFE)
Quique Setien (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone nisu uspjeli odbraniti titulu prvaka Španije, a za loše igre Katalonaca po mišljenju mnogih glavni krivac je trener Quique Setien o čijoj se budućnosti razgovaralo na sinoćnjem kriznom sastanku rukovodstva Katalonaca.

Real Madrid kolo prije kraja ima nedostižnih sedam bodova prednosti, a 34. titulu u historiji ovjerio je pobjedom protiv Villarreala u pretposljednjem kolu. Upravo zbog toga, a nakon sramnog poraza od Osasune, sinoć je održan sastanak Upravnog odbora Barcelone, a glavna tema bila je Setienova budućnost u klubu.

Prema izvještajima katalonskih medija, prije svega El Mundo Deportiva i Sporta, Uprava kluba odlučila je dati povjerenje Setienu do kraja ove sezone, ali njegov ostanak na Camp Nou stadionu nakon toga i dalje je upitan.

Setien bi trebao voditi ekipu u zadnjem kolu protiv Alavesa, a potom i u revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija. Nakon poraza od Osasune Lionel Messi je javno izrazio nezadovoljstvo igrama ekipe, čak je rekao i kako je sve krenulo nizbrdo u januaru, a upravo su tada Setien i njegov stručni štab došli u klub iz Katalonije.