Službene osobe
13

Određene sudije za 21. kolo Premijer lige BiH: Bjelica u Banjoj Luci, Kaljanac u Tuzli

F. Z.
Vladimir Bjelica (Foto: Klix.ba)
Vladimir Bjelica (Foto: Klix.ba)
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se utakmicama 21. kola, a prvi duel na rasporedu je već sutra. Snage će u Tuzli odmjeriti Tuzla City i mostarski Velež.

Duel na stadionu Tušanj igra se od 14:30 sati, a glavni sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva, dok će njegovi pomoćnici biti Moamer Čaušević i Damir Lazić.

Derbi kola igra se u subotu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 16:30 sati, a nogometaši Borca ugostit će Sarajevo. Pravdu na ovom susretu dijelit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će njegovi pomoćnici biti Arnel Novalić i Stefan Tešanović. Na ovom susretu imat ćemo petog i šestog sudiju, a to su Frano Jelić i Mateo Musa.

Željezničar u 21. kolu gostuje kod Zvijezde 09, a glavni sudija ovog duela u Ugljeviku je Luka Bilbija iz Prijedora. Njegovi pomoćnici bit će Radislav Kačavenda i Aleksandar Smiljanić. Susret u Ugljeviku počinje u 14:30 sati. U istom terminu Mladost će ugostiti Široki Brijeg. Glavni sudija na ovom susretu bit će Admir Muslić iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici Boris Dujmović i Damir Lazić.

Zrinjski će u subotu u 17:30 sati na svom terenu dočekati tuzlansku Slobodu. Pravdu na ovom susretu dijelit će Ermin Sivac iz Zenice, a njegovi pomoćnici su Goran Dujak i Josip Čolić.