Spektakl u Zenici
35

Određen način raspodjele ulaznica za finale Kupa BiH između Sarajeva i Veleža

N. K.
Finale Kupa se igra na stadionu Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
Finale Kupa se igra na stadionu Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
U finalu Kupa Bosne i Hercegovine 19. maja na stadionu Bilino Polje u Zenici sastat će se Sarajevo i Velež, a nakon današnjeg sastanka s organizatorima poznate su i informacije za navijače oba kluba.

Naime, za finalnu utakmicu bit će štampano ukupno 8.000 ulaznica te je poznat i način raspodjele među klubovima.

Najvatrenije navijačke grupe Horde zla (Sarajevo) i Red Army (Velež) dobit će po 1.500 ulaznica. Horde zla će biti smještene na sjevernoj, a Red Army na južnoj tribini.

Preostalih 5.000 ulaznica za zapadnu tribinu naći će se u slobodnoj prodaju u poslovnicama Centrotransa, od toga 3.000 u Sarajeva i 2.000 u Mostaru. Kako saznajemo, postoji mogućnost da u narednim danima bude i određenih promjena u raspodjeli ulaznica.

Susret u Zenici privlači veliku pažnju navijača iz oba tabora pogotovo što postoji mogućnost da on bude i eliminacioni za izlazak u Evropu.

Bordo tim zaostaje velikih sedam bodova za Borcem koji se nalazi na trećem mjestu koje vodi u Evropu kroz prvenstvo, dok je Velež već odavno izgubio šanse pa se shodno tome okrenuo Kupu.

Inače, Velež ima i dodatni motiv budući da bi eventualnim trijumfom u Zenici osvojio prvi tofej u posljednjih nekoliko decenija.