Trener Željezničara
37

Odović: Vjerujem u ove igrače, trebamo prevazići psihološke probleme

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar će u nedjelju u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekati GOŠK iz Gabele.

Šef stručnog štaba Plavih Milomir Odović govorio je o tom susretu na današnjoj konferenciji za medije, ali je poseban akcent stavio na prethodni duel Željezničara sa Slobodom (0:0).

"Prvi cilj je da se što prije psihički vratimo u normalno stanje, jer tek onda možemo analizirati ekipu GOŠK-a koja je namučila i Sarajevo i Slobodu. Imamo to u vidu, ali u svakom slučaju poslije utakmice protiv Slobode nama je najbitnije da se vratimo u normalno stanje. Nadam se da smo na pravom putu, igrači su svjesni svega što se dogodilo. Nadam se da ćemo biti spremni za dobru utakmicu", rekao je Odović i dodao:

"Imali smo sreću da nismo poraženi protiv Slobode. Mogli smo i pobijediti, ali slabo smo igrali. Bili smo spriječeni da igramo svoju igru i nadam se da ćemo u ovoj utakmici igrati onako kako treniramo. Vjerujem u ove igrače, pod imperativom smo pobjede, ali Željo u svim utakmicama mora ići na pobjedu. Trebamo prevazići psihološke probleme koje smo imali na prethodnoj utakmici i pokazati kvalitet, a tada neće izostati rezultat", istakao je Odović.

"Cilj je pobjeda kojom bismo izašli iz mini krize u koju smo upali. To možemo samo ako se budemo maksimalno zalagali", dodao je igrač Asim Zec.

Susret Željezničar - GOŠK igra se na Grbavici u nedjelju od 19 sati.