Uoči meča s Tuzlacima
56

Odović u problemima: Zilić bi mogao zamijeniti suspendovane, nadam se oporavku Ramovića

Piše: N. K.
Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar će u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Tuzla City, a Plavi se uoči utakmice koja će se igrati na stadionu Grbavica nalaze u velikim problemima.

Naime, trener Milomir Odović zbog raznih razloga neće moći računati na veliki broj nogometaša pa će biti na mukama prilikom sastavljanja ekipe.

Od ranije je poznato da zbog suspenzije ne može računati na Jadranka Bogičevića i Jovana Blagojevića, a jesenji dio sezone zbog povrede je završen za Dženana Zajmovića. Ali, tu nije kraj Željinim problemima.

"Zbog crvenog kartona na Koševu ne možemo računati na stopera Miloša Bakrača, a i drugi defanzivac Kemal Osmanković ima suspenziju zbog žutih kartona pa sam praktično ostao samo na Mateju Rodinu. Na današnjem treningu ćemo odigrati i jednu utakmicu između sebe pa ćemo znati na koga možemo računati. Po nekoj inerciji imamo tu juniora Enija Zilića koji je bio na klupi u sarajevskom derbiju. Znat ćemo i u kakvom je stanju Sinan Ramović jer bih volio računati na njega što prije. Radi se o odličnom igraču. Ostali su svi u pogonu", rekao je Odović za portal Klix.ba.

Trener Plavih je istakao kako ima dosta mlađih igrača koji se nameću i koji su blizu startne postave.

"Prije svih, tu mislim na Dženana Osmanovića. Nije se moglo ništa specijalno vidjeti u njegovom posljednjem nastupu, ali to je igrač koji ima stav, gard te dovoljna znanja i kvalitete da može konkurisati za prvi tim. Vidjet ćemo danas i situaciju s Vedranom Kjosevskim koji se žalio na povredu. Međutim, moram istaći da se unatoč svemu nekako uspijevamo održati bez prevelikog zaostatka. Neke stvari bi se mogle okrenuti nama u korist. Ipak, naši igrači su viđeni u Evropi i njihovi nastupi nisu nezapaženi. To je također bitno", istakao je.

Odović smatra kako je za Želju zbog trenutne situacije svaki meč bitan, a takav će biti i duel protiv Tuzla Cityja.

"Već treći put se moramo vraćati iz krize. Taman postignemo dobru atmosferu, nešto nas poremeti. Nadam se da ćemo i treći put izaći iz te neke, uslovno rečeno, krize i krenuti ka vrhu, a bili smo na samom početku među najboljim", poručio je Odović.

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Tuzla Cityja igra se u nedjelju od 16:30 sati.