Trener Želje
55

Odović: Pokušat ćemo pobijediti Zrinjski, igrat ćemo drugačije nego do sada

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar će sutra u 21 sat na Grbavici igrati derbi trećeg kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.

Na konferenciji za medije danas su se javnosti obratili šef stručnog štaba Milomir Odović i vezni igrač Stojan Vranješ.

"Još uvijek se upoznajemo. Mislim da su igrači poprilično dobro odgovorili na moje zahtjeve na Kipru, iako je bilo puno problema. Uočio sam mnogo stvari koje trebamo popravljati", rekao je Odović, te potom govorio o protivniku:

"Zrinjski je odlična ekipa, iako je kod njih bilo nekih izmjena. Dobro ih poznajemo, pokušat ćemo popraviti loše stvari koje smo radili protiv Apollona i pobijediti", izjavio je Odović.

Odović je najavio da će promijeniti stil igre koji je gajila ekipa pod vodstvom Slobodana Krčmarevića.

"Nadam se da ćemo što prije doći na željeni nivo, mislim da igrači mogu sprovesti u djelo ono što ja tražim kako da igraju. Igrat ćemo drugačije nego do sada. Mnogo će biti zahtjevnije i prema naprijed i u defanzivi. Želimo kroz posjed lopte kontrolisati igru i rezultat. Ne tražim od igrača da imaju posjed tek toliko radi posjeda, već da idemo prema naprijed čim nam se ukaže prilika. Ipak, jedno je pričati, a sve to treba pokazati na terenu", rekao je Odović.

Vranješ se složio sa Odovićem, te je najavio da će igrači koji zaigraju dati sve od sebe za pobjedu.

"Izgubili smo, svi snosimo odgovornost, prvi ja, pa onda svi ostali. No, nadam se da ćemo se već protiv Zrinjskog vratiti na pobjednički kolosijek", poručio je Vranješ.