Fokus na ono što dolazi
22

Odović: Pobjeda protiv Tuzla Cityja je imperativ, poraz u derbiju nije ostavio posljedice

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Trener Željezničara Milomir Odović rekao je na konferenciji za medije pred meč protiv Tuzla Cityja da je pobjeda imperativ za njegov tim i da poraz u gradskom derbiju od Sarajeva nije ostavio trag na igračima.

Odović je rekao kako je meč sa Tuzla Cityjem izuzetno važan za Željezničar i da je pobjeda jedino s čim će biti zadovoljan.

"Ovo je izuzetno važna utakmica za FK Željezničar i mi imamo imperativ pobjede koji ćemo morati iznijeti nekako. Objektivno govoreći, pobjeda bi nam puno značila i neke stvari bi došle na svoje, a naravno, najvažnije je da dođemo do naše igre. Igrači koji su tu su trenutno spremni i motivisani, opet imamo nekih problema, ali nadam se da će igrati samo oni najspremniji i najbolji. Nadam se pobjedi", kazao je Odović.

Kada je riječ o igračkom kadru, Odović je rekao da nema previše izbora, ali da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi bilo ko loše odigrao sljedeću utakmicu.

"Nemamo izbora kada je riječ o igračkom kadru, posebno na štoperskim pozicijama. Znamo kakva je situacija, a trebamo pronaći najbolji način da spremimo naše igrače za sutrašnji meč. Ne vidim razloga da ne odigraju dobro, ko god igrao, a pod uslovom da čitava ekipa također bude na nivou", smatra trener Željezničara.

Odović je naglasio da su pred njim i njegovom ekipom još dva izuzetno važna taktička treninga, danas i sutra na stadionu Grbavica, nakon čega će mu biti jasniji i sastav koji će u nedjelju istrčati na teren.

"Mi imamo dva važna taktička treninga, danas i sutra. Iskoristio sam priliku da radim jedan kondicioni i jedan uvodni trening u sedmici i to je to. Činjenica je da se igrači još uvijek privikavaju na moj način razmišljanja. Da bi se nešto postiglo, potreban je kontinuitet, svi igrači koji zadovoljavaju trebaju ostati u klubu i kada ga nadogradimo sa četiri ili pet igrača, to će biti dobro. Potrebna je minimalno jedna godina da igrači prihvate ono što se od njih želi, a ako ne radite tri dana s igračima, oni odmah igraju kako su ranije naučili", ističe Odović.

Na kraju je popularni Oda rekao da poraz u derbiju nije ostavio previše traga na igračima koji su pokazali jasnu želju te da su svi fokusirani na ono što dolazi.

"Derbi nije ostavio posljedice, gledamo samo prema naprijed i prema onome što nas očekuje. Bilo je važno da su igrači htjeli i ništa drugo im se ne može zamjeriti. U ovoj utakmici, pored želje, moramo pokazati i kvalitet, ova utakmica nam je toliko važna da razmišljam isključivo o njoj", završio je trener Željezničara.

Susret između Željeničara i Tuzla Cityja igra se u nedjelju od 16:30.