Nogomet
0

Odović očekuje težak zadatak protiv Radnika, Đelmić najavio pobjedu

Piše: D. B.
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice 20. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj Plavi dočekuju Radnik iz Bijeljine. Tim sa Grbavice se nada novoj pobjedi.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Konferenciji za medije prisustvovali su šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović i nogometaš Ognjan Đelmić te predstavnik navijača Plavih sa Grbavice.

Nakon četiri kola Željezničar je ostvario dvije pobjede na domaćem terenu te dva remija na gostovanja. Odović je zadovoljan postignutim rezultatima, a nada se da će njegov tim zadržati ispravan pristup i u narednim utakmicama.

"Pred nama je sedmica sa dvije važne utakmice. Nadam se da će igrači zadržati dobar pristup. U gostima smo odigrali dvije zahtjevne utakmice, protiv Zrinjskog i Širokog, pružili smo dobru igru i donijeli dva boda. Bio bih sretan da smo s manje energije uspjeli doći do toga, jer da smo bili malo hrabriji u određenim situacijama, bilo bi lakše, potrošili bismo manje energije i definitivno bili opasniji po gol protivnika. Ipak, treba reći da nije lako insistirati na novim zamislima, a u isto vrijeme tražiti i rezultat. Sve u svemu, zadovoljan sam što smo se s gostovanja vratili neporaženi", izjavio je Odović.

Šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice ne očekuje lagan zadatak protiv Radnika iz Bijeljine.

"Radnik je kvalitetna i homogena ekipa, pojačali su se tokom pauze. Gledao sam ih protiv Zrinjskog, djelovali su kompaktno i jasno mi je da nas ne očekuje lak posao, posebno jer su sa posljednja dva gostovanja s Grbavice odnijeli po bod. Čeka nas zahtjevna utakmica i nemamo puno vremena za rad, nadam se da su igrači toga svjesni. Ipak, uz naše navijače koji nas bodre i daju nam snagu u ostvarenju ciljeva, vjerujem da ćemo doći do bodova. Želim isti pristup i više igre u odnosu na prethodnu utakmicu, kako bismo pokazali sve kvalitete", rekao je trener Željezničara.

Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Plavi Radnik ne dočekuju kompletni.

"Memija nije trenirao, ali će danas početi s radom. Bez obzira koliko nam je važan, nećemo insistirati da igra protiv Radnika, jer nas uskoro očekuje nova utakmicama. Postoje opcije ukoliko ne mogne igrati. Za Kosorića također imamo opcije. Kvesić se vraća polako, a ako ne mogne nastupiti, bit će to velik hendikep za nas. On je pokazao mirnoću u zadnjoj liniji. Čeka nas ozbiljan posao, posebno zbog terena, Moramo biti na visini zadatka, ova ekipa ima kvalitet da prevaziđe sve probleme", kazao je Odović.

U nastavku sezone njegova ekipa će ići postepeno.

"Bez obzira na rezultate realno gledamo na situaciju. U ovom trenutku u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Realnost je da imamo 20 igrača, od njih 4-5 iz našeg pogona koji postaju nosioci igre. Ekipe u vrhu imaju desetak kvalitetnih pojačanja koje su doveli sa strane. Ne zanosimo se, ali se možemo nositi sa svima. VIdjet ćemo koliko će utjecati naša širina klupe. U mladom timu imamo još neke igrače koje ću uskoro uvesti u prvi tim. Namjeravamo stvoriti okosnicu tima od naših igrača", kazao je Odović.

Igrama pojačanja je zadovoljan.

"Đelmić, Uzelac i Kokot imaju svoje mjesto u ekipi. Ne može se očekivati da uvijek budu najbolji, ali će igrati sve bolje i bolje", jasan je bio Odović.

Ognjen Đelmić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ognjen Đelmić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Okupljenim novinarima se obratio i Đelmić, koji je najavio pobjedu protiv Radnika.

"Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima. Sutra ćemo dati maksimum. Očekuje nas teška utakmica, ali uz pomoć navijača očekujem pobjedu. Idemo iz utakmice u utakmicu sa željom da ostvarimo što bolje rezultate. Zadovoljan sam svojom igrom, ali može i bolje", završio je Đelmić.

Utakmica Željezničar - Radnik se igra sutra na Grbavici s početkom u 16:30 sati.