Treneri nezadovoljni
35

Odović: Neki igrači su zaboravili da igraju za Želju; Zildžović: Prosuli smo dva boda

Piše: E. B.
Milomir Odović i Adnan Zildžović (Foto: E. M./Klix.ba)
Milomir Odović i Adnan Zildžović (Foto: E. M./Klix.ba)
Treneri Željezničara i Mladosti Milomir Odović i Adnan Zildžović nisu bili zadovoljni nakon meča u kojem su njihove ekipe remizirale rezultatom 2:2 u Doboju kod Kaknja.

"U prvom poluvremenu neki igrači su zaboravili da igraju za Željezničar, kao da još uvijek ne znaju gdje se nalaze. Potom smo imali dobar period kad su igrači Mladosti vadili lopte iz gola i tad smo trebali voditi. Prvi put kad su odigrali pet pasova zabili su gol i to je nedopustivo. Pripremali smo se za to i oni dopuste takve stvari. Moramo vidjeti gdje smo griješili, idemo dalje. Neke smo igrače odmarali, a oni izgleda bolje igraju kad se ne odmaraju", poručio je nakon meča Odović.

Njegov kolega na drugoj strani je otvoreno rekao kako je, prema njegovom mišljenju, Mladost zaslužila slaviti i da ima za čim žaliti.

"Pripremili smo se za ovu utakmicu, znali smo da je Željeznicar opasan iz centaršuteva i žalosno je da nije uspjelo to zasustaviti. Bili smo bolji protivnik, ostaje žal za propuštena dva boda. Okrećemo se susretu protiv Zrinjskog, respektujemo ih, ali idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo ova dva prosuta boda nadoknaditi u Mostaru", poručio je Zildžović.

Naredno kolo se igra već u srijedu u kojem Plavi dočekuju Slobodu, dok Mladost gostuje kod aktuelnog prvaka Zrinjskog.