Željin trener otvoreno
52

Odović: Kjosevski nije smio kupovati alkohol, nadam se da ćemo iz ove situacije izaći jači

Piše: N. K.
Milomir Odović (Foto: FK Željezničar)
Milomir Odović (Foto: FK Željezničar)
Željezničar će u okviru 13. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Čelika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Milomir Odović i prvotimac Antonio Pavić.

"Igramo jednu utakmicu nakon turbulentnog perioda i tri slabo odigrane utakmice. U takvoj situaciji dogodile su se još neke stvari da mi porazgovaramo ozbiljno i da neke stvari iznesemo na vidjelo. Nadam se da ćemo iz ove situacije izaći jači i konačno odigrati ono što možemo, a ovi igrači su u prvih pet, šest utakmica potvrdili da to mogu čak i protiv jačih protivnika nego ovih. Suština je da smognemo snage da odigramo onako kako možemo. Možda smo u posljednje vrijeme previše pažnje obraćali na protivnike, ali definitivno ova ekipa ima kvalitet da se svojim načinom igre nametne i ostvaruje dobre rezultate", kazao je Odović.

Željin trener smatra kako Čelik ima pojedine igrače za respekt.

"Ipak, uz dužno poštovanje i Jamaku i Okiću, i Dilaveru i Dediću, sve je do nas. Sposobnost da mi pokažemo igru kakvu smo pokazivali u prvih šest kola. U tom kontekstu smo radili, nije ni moglo biti drugačije, i današnji trening će biti u takvom stanju. Želimo da mi igramo, Željezničar ima dovoljno dobre igrače da se puno ne prilagođava protivnicima pogotovo na Grbavici", istakao je trener Željezničara.

Odoviće se zatim osvrnuo na sastav.

"Imam dileme s obzirom na izostanak Bogićevića. Ova dva stopera koja se nameću kao rješenje su slabo odigrali protiv Slobode i to znatno slabije nego ovi protiv GOŠK-a, ali naravno vodit ću računa o svemu. Osmanković je imao određenih problema sa listom pa ćemo vidjeti kakav je, ali činjenica je da ovi koji budu tu znaju kako igrati. U toj posljednjoj utakmici koju su odigrali vrlo su svjesni kako su odigrali. Sloboda je uzrokovala to, ali ja neću odustajati od toga", kazao je Odović te se osvrnuo i na suspenziju golmana Vedrana Kjosevskog.

"Incident s našim golmanom se desio poslije utakmice s GOŠK-om. Sto posto je istinit jer je osoba koja je to prijavila odana klubu, odnosno radi u klubu. Neću ulaziti u to šta se događalo, ali takvo ponašanje neposredno nakon meča zaslužuje pokretanje disciplinskog postupka. Tako želimo pokazati da smo ozbiljan klub. To je odluka stručnog štaba i uprave kluba. S obzirom na to šta je uradio, Kjosevski neće biti u konkurenciji do kraja disciplinskog postupka. Sama činjenica da se govori o kupovini alkohola poslije ovakve utakmice govori da se treba pokrenuti disciplinski postupak. Nedvosmisleno je utvrđeno da je Kjosevski poslije meča kupovao alkohol. Postoji jedna geneza postupaka i stvari koju smo analizirali. Jednostavno je ovo došlo u takvom trenutku kada se nije smjelo desiti. Nadam se da ćemo u klubu imati obzira da shvatimo stvari. On bi volio kao reprezentativac da nastavi karijeru i napravi dobar transfer za dalje. Neću uopšte razmišljati kako će se to završiti. Svako će imati priliku kazati šta je bilo pa ćemo vidjeti", poručio je Odović.

Utakmica između Željezničara i Čelika se igra u petak u 18:00 sati.