Pred Zvijezdu 09
37

Odović: Igrači su odlično igrali protiv Zrinjskog i takav fokus treba zadržati

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipu Željezničara u meču 4. kola Premijer lige BiH očekuje gostovanje kod Zvijezde 09, a šef stručnog štaba Plavih Milomir Odović istakao je da se nada kako će njegovi igrači nastaviti s dobrom igrom kao protiv Zrinjskog.

Željezničar nakon prva tri kola ima šest bodova, u prošlom kolu su pobijedili Zrinjski na Grbavici, a nakon gostovanja Zvijezdi očekuje ih gradski derbi protiv Sarajeva.

"Zvijezda je još uvijek nepoznanica u Premijer ligi, ali poznajem neke njihove igrače. Mi smo dužni da odigramo jednu dobru utakmicu, da pokušamo u kontinuitetu kvalitetno igrati i doći do dobrog rezultata. Sam koncept ove sedmice rada je bio da odmorimo igrače, a kada smo to učinili, radili smo intenzivnije. Moramo imati u vidu da u srijedu igramo sa Sarajevom, a onda opet u nedjelju. Mislim da smo se dobro spremili, razmišljamo samo o Zvijezdi, imamo još dva treninga da se dodatno spremimo i stavimo fokus na ono što želimo", kazao je Odović.

Milomir Odović (Foto: D. S./Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: D. S./Klix.ba)

On je još jednom ponovio da Plavi imaju dobru ekipu te očekuje da će nastaviti dobro igrati u narednim utakmicama.

"Igrači su bili umorni, ekipu je nezgodno pripremati u ovoj fazi sezone, posebno kada imate imperativ da prođete jedno ili dva kola. To se dogodilo i nama, pokušali smo ove sedmice utjecati na te stvari, tako da se nadam da ćemo popraviti i taj segment igre. Ova ekipa je dobra, bilo bi bolje da smo od ranije zajedno, sve bi bilo puno bolje, ali šta je tu je. Igrači su odlično igrali protiv Zrinjskog i takav fokus treba zadržati", smatra trener Plavih.

Mladen Veselinović (Foto: D. S./Klix.ba)
Mladen Veselinović (Foto: D. S./Klix.ba)

Nakon toga, medijima se obratio i Mladen Veselinović koji je kazao da Zvijezda igra napadački nogomet, ali da se nada kako će njegov tim uz dobar pristup osvojiti bodove.

"Igramo jednu veoma važnu utakmicu u kojoj želimo nastaviti s dobrim igrama. Nadamo se da ćemo pobijediti utakmicu, možda i teža nego protiv Zrinjskog, poznajem neke igrače Zvijezde i oni su jedna čvrsta ekipa koja gaji napadački nogomet. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će rezultat doći", smatra Veselinović.