Pred 117. derbi
13

Odović i Krpić poručili: Imamo kvalitetan sastav da se suprotstavimo Sarajevu i odigramo dobro

Piše: K. H.
Sulejman Krpić i Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)
Sulejman Krpić i Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Željezničara Milomir Odović i kapiten Sulejman Krpić pred 117. sarajevski derbi protiv trenutno prvoplasiranog FK Sarajevo poručili su da su spremni pokazati kako je kriza stvar prošlosti te da žele ostvariti povoljan rezultat.

Odović je rekao da mu je prije svega izuzetno drago što je derbi zadržao svoju tradiciju i da za ovu utakmicu ne treba posebno motivisati igrače.

"Vidim da je interesovanje veliko, što je veoma dobro i raduje me da se tradicija nastavlja. Ovo je najvažnija utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrače, ali što se tiče konkretno ovog derbija, mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju, no već smo vidjeli da to ništa ne znači. Imamo kvalitetan sastav da se suprotstavimo Sarajevu, neće biti lako, izaći ćemo u jednom poprilično kvalitetnom sastavu i nadam se da ćemo na pravi način odgovoriti utakmici kao što je derbi", rekao je Odović.

Što se tiče karaktera tima, Odović je rekao da se ne želi vraćati na probleme u kojima se klub u prethodnom periodu nalazio te da vjeruje kako su igrači napokon shvatili na koji način trebaju igrati za FK Željezničar.

"Definitivno mislim da je lošija situacija bila pred utakmicu sa Zvijezdom, bilo je puno turbulencija, dogodilo se to što se dogodilo pa smo donijeli neke odluke za koje mislim da će dugoročno biti dobre i istovremeno se ne želim više vraćati na te stvari, posebno jer igramo važnu utakmicu. Željezničar ima roster 20-22 igrača koji mogu odgovoriti ovom zadatku. Mislim da su igrači shvatili kako pored velike borbenosti možemo parirati Sarajevu. Igrali smo odlično protiv dobrih protivnika i to nam daje pravo da se nadamo dobrom derbiju", istakao je Odović.

Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: H. M./Klix.ba)

Na pitanje da li Plavi imaju zamjene za igrače koji sutra neće igrati protiv Sarajeva Odović je rekao da su one adekvatne i da je važno imati dobru komunikaciju s igračima.

"Naravno da imamo alternativu za igrače koji nisu tu, imamo adekvatne igrače koji mogu odigrati na tim pozicijama i nisam imao nekih većih problema. Vrlo je bitno imati dobru komunikaciju s igračima, da oni razumiju šta želite od njih i da na kraju sve to ima smisla", rekao je Odović.

Krpić je samo kratko rekao da je Sarajevo kvalitetan protivnik, ali da on i njegovi saigrači žele osvojiti tri boda.

"Analizirali smo ekipu Sarajeva, kvalitetan su protivnik, što se vidi po rezultatima. Mi želimo sutra izaći na teren i pokazati svoj karakter i nadamo se pobjedi", kazao je Krpić.

Najbolji strijelac Željezničara kazao je da je kapitenska traka nešto sa čim se zna nositi, bez obzira na to što je ranije igrao u Bordo ekipi.

"Bila mi je čast doći u FK Željezničar, drago mi je što postižem pogotke za ovaj klub, a smatram da je kapitenska traka nešto sa čim se znam nositi", kazao je Krpić.

Sulejman Krpić (Foto: H. M./Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: H. M./Klix.ba)

Derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu od 17:00 sati, a glavni sudija meča je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.