Pred meč sa Slobodom
44

Odović: Ekipa nije dostigla puni potencijal, stvari će sigurno doći na svoje

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Milomir Odović kazao je na konferenciji za medije pred meč sa Slobodom u okviru 11. kola Premijer lige BiH da vjeruje u svoju ekipu te da je siguran kako će u budućnosti Plavi igrati još bolje.

Željezničar se trenutno nalazi na prvom mjestu Premijer lige BiH s istim brojem bodova kao FK Sarajevo, ali lošijom gol-razlikom, a Odović je kazao kako njegovi igrači još uvijek nisu dostigli puni potencijal.

"Protiv Mladosti neke stvari nisu bile na nivou, mogli smo bolje, a ja sam tek u prvoj trećini prvenstva s timom. Vjerujem u ovu ekipu, ali trebamo igrati puno bolje. Nismo dostigli puni potencijal, molim za razumijevanje i znam da će stvari doći na svoje", kazao je Odović pa nastavio.

"Sloboda je pokazala specifičan način igranja, igraju na duge lopte koje dobijaju, dobro su adaptirani na tu igru. Puno trče, traže puno duel igre i pokušavaju stisnuti protivnika na protivničkoj polovini. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na sve izazove, trebamo odgovoriti na pravi način na domaćem terenu i osvojiti tri boda", smatra trener Željezničara.

Odović je rekao da Željezničar trenutno nema pravog lidera i da se on ne može napraviti vještački.

"Lider se ne može stvoriti vještački, on se stvori na terenu. Činjenica je da nam nedostaju nijanse, verbalna upozorenja nisu dovoljna, a problemima se mora prići na pravi način. Ima ovdje puno dobrih stvari, bez obzira na to što smo dva puta gubili, diktirali smo tempo i imali smo više od igre", ističe strateg Plavih.

Medijima se obratio i najbolji strijelac Željezničara Sulejman Krpić koji je rekao da se nada pobjedi protiv bivšeg kluba.

"Sloboda je od mog odlaska promijenila dosta igrača, ne poznajem ih najbolje, ali imaju kvalitetnih imena. Vidi se da igraju, novi trener je na nogama 95 minuta, ali nas naš trener bodri 96 minuta. Nadam se da ćemo upisati pobjedu", kazao je Krpić.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

Meč između Željezničara i Slobode igra se u srijedu od 20:30 sati.