{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobrenje za prekid utakmice u slučaju rasizma

T
2.7.2009. u 20:35
0
4
Odobrenje za prekid utakmice u slučaju rasizma
0
Odobrenje za prekid utakmice u slučaju rasizma
Foto: AP
Europska nogometna federacija (UEFA) odobrila je na zasjedanju u Vilniusu nove smjernice koje će sucima omogućiti prekid utakmica u slučaju rasističkog vrijeđanja od strane navijača.
U slučaju pojava rasističkog vrijeđanja na stadionima, upute sucima nalažu da se putem razglasa obrati službeni spiker i zatraži trenutni prekid takvog ponašanja.

“U slučaju da to ne upali suci imaju pravo prekinuti utakmicu na 5 ili 10 minuta, a treći i završni stepen, ako vrijeđenja nije prestalo, je kompletni prekid utakmice”, stoji u priopćenju UEFA-e.

- Bilo je proteklih godina dosta rasističkih incidenata u zemljama Istočne Europe i na Balkanu. Mislim da je ovo važan korak. Kada se već borimo za nultu toleranciju protiv dopinga i korupcije, onda smo odlučili zauzeti jednak stav u borbi protiv rasizma – rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

UEFA je na svom zasjedanju također odlučila da će njeni disciplinski organi u slučaju rasističkog vrijeđanja dalje donijeti odluke o eventualnim kaznama, suspenzijama i zabranama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: