Totalni obrt
55

Odluka je donesena: Bayern izabrao novog trenera, čeka se njegov pristanak

H. H.
Nagelsmannov ugovor s Njemačkim nogometnim savezom ističe na kraju Eura (Foto: EPA-EFE)
Nagelsmannov ugovor s Njemačkim nogometnim savezom ističe na kraju Eura (Foto: EPA-EFE)
Bayern je odlučio i definitivno želi vratiti Juliana Nagelsmanna na mjesto trenera, a to će se prema svemu sudeći i realizovati, tvrdi njemački Sky Sport.

Sky je već ekskluzivno objavio da je aktuelni selektor Njemačke jedan od glavnih kandidata da preuzme Bayern, a priča se dodatno konkretizovala.

Razgovori su se intenzivirali i napredovali, a Bayern Naglesmannu nudi ugovor na četiri godine i 36-godišnjak je u principu spreman da se vrati u Minhen.

Kao što je poznato, Thomas Tuchel će otići nakon završetka sezone, a Naglesmannu ugovor s Nogometnim savezom Njemačke ističe nakon okončanja Evropskog prvenstva.

Sky tvrdi da će u slučaju povratka Nagelsmann imati i bezrezervnu podršku šefova kluba za razliku od prošlog mandata, a pored Nagelsmanna među kandidatima za novog trenera su Roberto De Zerbi (Brighton) i Unai Emery (Aston Villa).

Nagelsmann je postigao mnoge velike uspjehe u trenerskoj karijeri iako je još uvijek u srednjim 30-im godinama.

Tokom svog prvog trenerskog posla u Hoffenheimu proglašen je njemačkim trenerom godine 2017. nakon što ih je doveo do četvrtog mjesta. Potom je osvojio Kup Njemačke sa RB Leipzigom, prije nego što je osvojio titulu u Bundesligi i dva njemačka Superkupa sa Bayern Minhenom.

Od marta prošle godine je na funkciji selektora reprezentacije Njemačke.