Premijer liga BiH
36

Odlična Mladost golom Hiroša pobijedila Olimpik i napravila skok ka sredini tabele

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Mladosti pobijedili su u Doboju kod Kaknja u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Olimpika rezultatom 1:0.

Mladost je tako potvrdila definitivni izlaz iz krize, ali i veliki trijumf ostvaren u prošlom kolu na Grbavici protiv Željezničara. S druge strane, Olimpik i dalje nema niti jedan osvojen bod nakon pet odigranih utakmica.

Prvu pravu priliku na današnjoj utakmici imali su domaćini u 13. minuti kada Hadžić odbranio udarac Hiroša, a onda je uslijedio period nešto lošije igra što i nije čudno jer se utakmica igrala po izuzetno velikoj vrućini.

Ipak, pritisak Mladosti pred sami odlazak na odmor je urodio plodom. Hadžić je dva puta promašio iz dobrih situacija, ali ga je ispravio Hiroš koji je prevario nekoliko igrača Olimpika i na sjajan način doveo Mladost u vodstvo.

U drugom poluvremenu intenzitet igre je bio još lošiji, a vrijedi istaći da je ekipi Mladosti dva puta ponište pogodak. Jednom zbog ofsajda, drugi put zbog prekršaja.

Iako je Olimpik do kraja meča pokušavao doći do izjednačenja i prvog boda u sezoni, to im nije pošlo za nogom pa je Mladost ostvarila zasluženu pobjedu.

Mladost je današnjom pobjedom prestigla Slobodu, Radnik i Krupu te skočila na osmo mjesto Premijer lige BiH, dok je Olimpik ostao na posljednjoj 12. poziciji.

Tabela: