Nogomet
46

Odlična atmosfera na Grbavici: Druženje Željinih fanova sa Bekrićem, M. Stevanovićem, Lendrićem i Zahirovićem

Piše: O. T.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Velika zimska pojačanja, šest pobjeda u proljetnom dijelu sezone i najava "nove" Grabavice probudili su veliku euforiju u FK Željezničar. Nakon današnjeg treninga prvog tima upriličeno je druženje navijača zajedno sa prvotimcima Plavih Samirom Bekrićem, Miroslavom Stevanovićem, Ivanom Lendrićem i Adnanom Zahirovićem.

Prije druženja u Fan shopu kluba sa Grbavice navijači su se slikali sa golmanom Vedranom Kjosevskim i lijevim bekom Mailsonom, a potom je uslijedilo i slikanje u prostorijama Fan shopa sa Bekrićem, Stevanovićem, Lendrićem i Zahirovićem.

Među prisutnima nalazili su se i najmlađi navijači kluba, ali i oni koji pamte vremena kada su zvijezde Grbavice bili Mehmed Baždarević, Refik Šabanadžović, Nikola Nikić...

Poslije druženja sa navijačima, igrači su dali izjave za medije i svi se slažu da je na Grbavici odlična atmosfera, te da su sve bliži cilju, a to je plasman u evropska takmičenja.

"Sada mogu reći da sam jako zadovoljan. Nanizali smo šest pobjeda i zaslužili smo ih. Vidi se po atmosferi kakvo je stanje u klubu, ali ništa nije slučajno. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji, jer imamo još prostora za napredak. Od svih pobjeda, posebno bih izdvojio onu protiv Širokog", kazao je Zahirović.

Nakon Zahirovića, svoje utiske o minulom periodu iznio je i Samir Bekrić.

"Imamo sjajne navijače i naš je cilj bio vratiti ih na stadion. Na nama je da igramo još bolje kako bi oni bili još više zadovoljni. Ovo današnje druženje je nešto jako lijepo i nadam se da ćemo svojim igrama nastaviti ovakve stvari", poručio je Bekrić.

Možda i najzvučnije pojačanje Željezničara bio je Miroslav Stevanović koji je prije tri godine bio član Seville i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Nikada nismo rekli da ćemo pobijediti sve utakmice, ali smo rekli da ćemo ići meč po meč i da se nikoga ne bojimo. Mislim da sve ovo nije slučajno i mislim da ćemo biti još bolji. Ispočetka svi su gledali na Kup BiH da je naša šansa, ali sada i kroz ligu možemo izboriti Evropu. Još dva-tri kluba su me tražila, ali ja sam htio Željezničar zbog veličine ovog kluba", kazao je Miroslav Stevanović.

Tri gola pet utakmica od dolaska u Željezničar postigao je napadač Ivan Lendrić i zbog toga je privukao veliku pažnju javnosti. I Lendrić ističe da su na Grbavici sve bliži plasmanu u Evropu, ali da su tek "na pola puta".

"Od prvog dana odlično sam prihvaćen i atmosfera je i danas odlična. Naš cilj je bio da izborimo Evropu i činjenica je da smo blizu toga, ali ipak tek smo na pola puta, jer igramo polufinale Kupa i ima još osam kola u prvenstvu", smatra Lendrić.