Nakon EP-a
0

Odlazi španski selektor Aragones

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Najstariji selektor na Euru, Španac Luis Aragones, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 70 godina, odbacio je bilo kakvu mogućnost da ostane na klupi reprezentacije nakon prvenstva.

Aragones je uveo Španiju u polufinale pobjedom nad Italijom boljim izvođenjem jedanaesteraca i tako prekinuo crni niz ispadanja koji špansku reprezentaciju veže za datum 22. jun u povijesti. "Furija" je ujedno jedina od četiri prvoplasirane ekipe iz grupa koja je prošla među četiri.

Zahvaljujem svima na komplimentima, ali i Savez i svi vi znate da odlazim u mirovinu nakon ovoga turnira, bez obzira na rezultat, rekao je Aragones na konferenciji za novinare.

Španski mediji objavili su vijest kako bi Aragones sljedeće sezone mogao voditi turskog velikana Fenerbahče, ali on je to negirao.

Špancima je ovo prvo polufinale na velikim turnirima u posljednje 24 godine i ujedno deveta uzastopna pobjeda.

"Ponosan sam na naš rezultat i na rad i trud koji smo uložili da do njega dođemo", rekao je još Aragones, dodavši: "Stvorili smo skupinu igrača u kojoj vlada sjajna atmosfera. Ne želim se miješati u posao Saveza i razmišljati trebaju li mi ponuditi novi ugovor ili ne. Što se mene tiče, priča s reprezentacijom je nakon EP-a gotova".