Nogomet
14

Odlazi li Begović na klupu: Courtois se vratio treninzima

Klix.ba
Asmir Begović i Tihibaut Courtois (Foto: EPA)
Asmir Begović i Tihibaut Courtois (Foto: EPA)
Nakon više od dva mjeseca izbivanja sa terena Tihibaut Courtois je trenirao sa ostatkom ekipe Chelsaja. Belgijski golman se povrijedio 12. septembra prije utakmice protiv Evertona u gostima, a posljednji put je branio protiv Crystal Palacea na Stamford Brigdeu 29. augusta kada je Chelsea poražen sa 2:1.

Courtois je propustio 14 utakmica u svim takmičenjima za Chelsea, a njegova zamjena bio je naš Asmir Begović koji je u tom periodu primio 19 golova. Begović je u četiri meča uspio sačuvati mrežu, ali takav učinak ide na ruku cijele ekipe koja igra ispod svih očekivanja u ovoj sezoni.

Ipak, ni Courtois se nije proslavio tokom četiri utakmice koje je branio u ovoj sezoni. Primio je šest golova.

Male su šanse da Courtois zaigra protiv Norwich CItyja protiv kojeg Chelsea igra ove subote u 16 sati, ali će se vjerovatno naći na klupi Plavaca.

Courtois je bio prvi golman Chelseaja prošle sezone kada su Plavci osvojili Capital One kup i Premirship, a njegova zamjena bio je Petr Cech koji sada brani u Arsenalu.

Ostaje da se vidi da li će Mourinho prvom prilikom zamijeniti Asmira Begovića ili će Courtoisu trebati duži vremenski period da ga šef uvrsti u prvu postavu.