Odlazak nogometnog majstora: Riquelme završio karijeru

Klix.ba
26.1.2015. u 13:09
20
5
Odlazak nogometnog majstora: Riquelme završio karijeru
20
1/7 Foto: EPA
2/7 Foto: EPA
3/7 Foto: EPA
4/7 Foto: EPA
5/7 Foto: EPA
6/7 Foto: EPA
7/7 Foto: EPA
Poznati argentinski nogometaš Juan Roman Riquelme objavio je kraj nogometne karijere.
Tridesetšestogodišnji Riquelme je karijeru završio u Argentinos Juniorsima. Tokom karijere je nastupao za Barcelonu i Villarreal u Evropi, a nosio je i dres Argentinos Juniorsa.

Nedavno su se pojavile informacije da će preći u paragvajski klub Cerro Porteno, ali se to nije dogodilo. Riquelme je odlučio završiti svoju karijeru.

"Odlučio sam da završim karijeru. Nedjelja mi je bila najljepši dan u sedmici, izlazio sam na teren i radio ono što najviše volim. Sad ću biti navijač", izjavio je Riquelme za ESPN Sport Center u Argentini.

Tokom karijere je nastupao za reprezentaciju Argentine, a debitovao je 1997. godine kao devetnaestogodišnjak. Također, s reprezentacijom je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Karijeru je počeo i završio u Argentinos Juniorsima, a njen najbolji dio je proveo igrajući u Boca Juniorsima, gdje je kao vezni igrač postizao golove i demonstrirao svoju kreativnost. Postao je i specijalist za slobodne udarce.

Barcelona je Riquelmea dovela 2002. godine, ali se nije snašao te je prešao u Villarreal, gdje je prvo proveo dvije sezone kao posuđen igrač, a onda je potpisao i ugovor.

Riquelme se u Boca Juniorse vratio 2007. godine, prvo na posudbu, a onda je ostao sedam godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: