Evropska liga
5

Odigrano prvih osam utakmica 1/16 finala, nekoliko iznenađujućih rezultata

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U terminu od 18:55 sati odigrano je prvih osam susreta 1/16 finala Evropske lige u kojima je postignuto nekoliko iznenađujućih rezultata, a prije svega to se odnosi na poraz Ajaxa od Getafea u gostima rezultatom 2:0.

Najveće iznenađenje prvih utakmica svakako je poraz Ajaxa od Getafea u Španiji rezultatom 2:0, a pogotke za domaći tim postizali su Deyverson i Kenedy.

Inter je kao gost upisao sigurnu pobjedu protiv Ludogoretsa rezultatom 2:0. Prvijenac u dresu ovog kluba postigao je Eriksen u 71. minuti, a konačan rezultat postavio je Lukaku s bijele tačke u 94. minuti.

Manchester United je remizirao sa Club Bruggeom rezultatom 1:1. Domaći su poveli golom Dennisa u 15. minuti, ali znatno bolji i povoljniji rezultat Crvenim đavolima donio je Martial u 36. minuti.

Sporting je rezultatom 3:1 na svom terenu bio bolji od Bašakšehira, a jedini pogodak za goste postigao je bh. napadač Edin Višća u finišu meča s bijele tačke.

Cluj i Sevilla odigrali su meč bez pobjednika (1:1), baš kao i Kopenhagen i Celtic. Eintracht iz Frankfurta je na svom terenu pobijedio Salzburg sa 4:1, a trijum je ostvario i Šahtar koji je sa 2:1 bio bolji od Benfice.