Prihod namijenjen za liječenje
1

Odigrana humanitarna utakmica za policajca Dražena Moćića

SRNA
Reprezentacija Područne fudbalske lige Doboj pobijedila je danas u ozrenskom naselju Kakmuž ekipu "Zvijezde" iz ovog ozrenskog naselja u humanitarnoj fudbalskoj utakmici sa koje je kompletan prihod namijenjen za pomoć u liječenju bivšeg fudbalera ovog kluba i fudbalskog sudije Dražena Moćića.

Moćić je kao pripadnik Jedinice za podršku Centra javne bezbjednosti Doboj teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na zaobilaznici kroz Derventu 24. jula, kada je sa kolegama bio u pratnji navijača FK "Maribior", koje su, nakon nemira u Sarajevu, sprovodili do graničnog prelaza u Bosanskom Brodu kako bi ih vratili kući.

U saobraćajnoj nesreći tada su povrijeđeni i policajci Draženko Lukić, Dalibor Miljić, Igor Trkulja i Ljubiša Lazić, koji su, također, bili u policijskom vozilu koje se sudarilo sa teretnim vozilom Reanult.

Moćić je nakon nesreće primljen u Kliničko-bolnički centar u Banjoj Luci sa povredama glave, bez svijesti i u indukcionoj komi, a sve prognoze o njegovom zdravstvenom stanju bile su krajnje neizvjesne.

Nakon djelimičnog oporavka danas se pojavio na igralištu "Zvijezde" u Kakmužu, gdje je izveo početni udarac na utakmici.

Moćić je rekao Srni da se uspješno oporavlja i da je zahvalan na pomoći ljudima koji brinu za njega.

Generalni sekretar Područnog fudbalskog saveza Doboj Ljubiša Tripunović izrazio je očekivanje da će se Moćić oporaviti i vratiti na fudbalski teren.