Nogomet
18

Odigran 150. beogradski vječiti derbi: Crvena zvezda slavila i pobjegla Partizanu 32 boda

Piše: Edin Isanović
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Odigran je 150. vječiti beogradski derbi između Partizana i Crvene zvezde. Gosti sa Marakane slavili su rezultatom 2:1 i stigli do 21. uzastopne pobjede. Osim toga, crveno- bijeli su gradskom rivalu sada "pobjegli" na rekordnih 32 boda prednosti.

CODE:

Stadion Partizana bio je dobro popunjen, a navijači su priredili dobar ambijent na tribinama. Domaći su agresivno krenuli ka golu Zvezde. To su uspjeli konkretizirati u 18. minuti kada je Gogoua glavom matirao Kahrimana. Nakon primljenog pogotka izabranici Miodraga Božovića ofanzivnije napadaju prema Partizanovom golu.

Igrao se 26. minut kada je Ibanez sjajno izveo slobodan udarac i poravno rezultat na 1:1. No, golu je kumovao jedan igrač crno-bijelih koji je loše reagovao u živom zidu. Minut poslije domaći imaju stopostotnu priliku, ali je Kahriman dobro intervenisao.

U 34. minuti Crvena zvezda dolazi u vodstvo nakon što je Portugalac Vieira sjajno pogodio glavom za 1:2. Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

U nastavku domaći pokušavaju doći do poravnanja. No, i kada bi prošli vezni red gostiju, posljednji bedem ili Kahriman otklonili bi opasnost.

U kratkom vremenskom razmaku nogometaš Crvene zvezde Aleksandar Luković je dobio dva žuta kartona pa je u 71. minuti morao napustiti teren. Sa igračem više u polju Partizan je stvarao šanse. U jeku inicijative domaćih utakmica je po četvrti put prekinuta u 80. minuti zbog baklji koje su na terenu ubacivali navijači Partizana.

Izabranici Ivana Tomića pokušavali su da izjednače, ali nisu uspjeli. Najbolju priliku imao je Kosović u sudijskoj nadoknadi, ali je Kahriman odlično odbranio. Crvene zvezda je ubjedljivo prva sa 68 bodova, dok je Partizan šesti sa 36 osvojenih bodova.