Mourinho
0

'Odigrali smo fantastično protiv najbolje svjetske momčadi'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Intera Jose Mourinho bio je zadovoljan igrom svojih nogometaša u velikom derbiju 1. kola skupine F Lige prvaka u kojem su “nerazzurri” s Barcelonom remizirali na San Siru u utakmici bez golova.
  • Mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu i reagirali jako pozitivno protiv aktualnih europskih prvaka i najbolje svjetske momčadi. Bili smo kompaktni u obrani i da nam je uspjelo postići gol lako bismo pobijedili. Bila je to taktička bitka i mentalno i fizički, koja je doduše završila bez golova, ali je svejedno utakmica bila sjajna. Barcelona je momčad protiv koje se teško braniti, pa je činjenica da smo sačuvali mrežu netaknutom jako pozitivna za nas. Istina je da je Barça imala više prilika od nas, ali oni mogu međusobno igrati i žmireći, dok mi imamo četiri ili pet novih igrača koji je se tek počinju upoznavati – rekao je Mourinho, koji nije mogao izbjeći i komentar o svom bivšem igraču, a danas članu Barcelone Zlatanu Ibrahimoviću.

  • Pozdravio sam ga prije i poslije utakmice i pratio sam ga pozorno na terenu – dodao je portugalski stručnjak.

S druge strane trener Barcelone Josep Guardiola nije bio tako zadovoljan konačnim ishodom.

  • Uvijek je teško igrati protiv momčadi kojoj se devet igrača zbije u vlastiti šesnaesterac. Mislim da su svi mogli vidjeti da smo pokušali pobijediti. To je nešto što nam nitko ne može osporiti i ponosni smo na tu činjenicu. Rezultat je kakav je, nije loš, ali nije niti dobar – zaključio je Guardiola.