Promjena trenera
4

Oddo potvrdio da napušta Udinese, mijenja ga Tudor

Klix.ba
Massimo Oddo i Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Massimo Oddo i Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Iako Udinese u tim trenucima još uvijek nije objavio zvaničnu potvrdu, trener Massimo Oddo je na Instagramu objavio da je dobio otkaz. Potom je stiglo i saopćenje talijanskog kluba.

Udinese je izgubio 11 utakmica u nizu u Seriji A, zbog čega je cijenu platio Oddo. Njega će navodno zamijeniti hrvatski stručnjak Igor Tudor.

"Prihvatio sam priliku da treniram historijski klub poput Udinesea s entuzijazmom djeteta. Požrtvovanost, profesionalnost i srčanost su vodili mene i moje saradnike tokom pozitivnog perioda koji smo doživjeli, a još više tokom negativnog perioda. Pokušali smo sve kako bismo izašli iz teške situacije, neke stvari nisu išle prema planu, napravili smo neke grešeke, ali smo uvijek imali pozitivan stav. Navijači su nam pružali najveću i bezuslovnu podršku koja nije izostala ni u najtežem trenutku. Navijači su me poštovali i bili su mi privrženi od prvog dana. Stigao sam kao gost, a odlazim kao prijatelj. Hvala Udine. Moji saradnici i ja nikad nećemo zaboraviti Friuli", napisao je Oddo na Instagramu.

Prethodno se spekulisalo da će se u klub vratiti trener Andrea Stramaccioni, ali su pregovori propali jučer. Kandidati su bili Luigi del Neri i Francesco Guidolin, no, Sky Calciomercatio i Gazzetta Dello Sport pišu da će Udinese preuzeti Igor Tudor.

Hrvatski stručnjak će potpisati ugovor do 2019. godine. U decembru je dobio otkaz u Galatasarayu.