Saznaje Klix.ba
337

Odblokiran račun FK Željezničar, Plavi nastavljaju s normalnim funkcionisanjem

K. H.
Foto: Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Račun Fudbalskog kluba Željezničar je odblokiran i klub s Grbavice može nesmetano nastaviti s funkcionisanjem, saznaje portal Klix.ba.
Plavima su 1. oktobra blokirani računi u čak šest banaka, da bi sedam dana nakon toga objavljena vijest da je na popisu blokiranih računa na stranici Centralne banke Bosne i Hercegovine nalazi čak 13 koje koriste Plave, što znači da su bez klupskog računa bili puna dva mjeseca.

Ipak, nakon što je klub danas i zvanično predstavio Caizcoin kao novog generalnog sponzora, računi kluba su odblokirani i sigurno je da će ova vijest znatno obradovati sve uposlenike, ali i partnere s kojima Željezničar sarađuje.

Kako saznajemo, upravo je zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora deblokiran i račun kluba.

Što se tiče novog generalnog sponzora Plavih, Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Željezničar u posljednjem meču prve polusezone u Premijer ligi BiH dočekuje Široki Brijeg na Grbavici, a taj susret se igra na stadionu Grbavica u nedjelju s početkom u 15 sati. U prošlom kolu Plavi su remizirali protiv Slobode na Tušnju rezultatom 1:1.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore