Robin Van Persie
0

"Odbio sam ponude Chelseaja i Cityja"

Totalsport
Robin Van Persie (Foto: AFP/File)
Robin Van Persie (Foto: AFP/File)
Nizozemski napadač Arsenala Robin Van Persie (26) otkrio je kako je prošlog ljeta imao unosne ponude Chelseaja i Manchester Cityja, ali da je uprkos tome odlučio ostati u klubu u koji je stigao 2004. iz Feyenoorda.

"Dobro je da su me vrhunske ekipe željele dovesti, ali na kraju sam ih morao odbiti. Nije lako napustiti Arsenal. Čak i ako biste željeli otići, nije to lako jer ste srcem vezani za taj klub", rekao je Van Persie za News of the World.

Van Persie je privukao interes i talijanskih velikana Juventusa i Intera, ali na kraju je odlučio potpisati četverogodišnje produženje ugovora prema kojem će mjesečno zarađivati oko 70.000 funti.

Nizozemac je trenutno van pogona zbog povrede ligamenata zgloba desne noge. Povredu je zadobio 14. novembra prošle godine u prijateljskoj utakmici nizozemske reprezentacije protiv Italije, a povratak mu se predviđa za april.

"Kada pogledate najbolje svjetske igrače, oni su uvijek zdravi, uvijek spremni. Kada možete odigrati 50 utakmica u sezoni, imate priliku postići više golova i podijeliti više asistencija, što znači da ste važniji za tim. Sve počinje od zdravlja i neki su igrači sretni da nemaju problema s povredama. Nažalost, ja tu ne mogu ništa napraviti jer je moja situacija takva kakva je", zaključio je Van Persie, koji je do trenutka povrede u Premiershipu u 11 odigranih utakmica ostvario učinak od sedam postignutih golova i sedam asistencija.