Nogomet
0

Odbijena žalba Intera na kaznu Mourinhu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Italijanski Federalni sud pravde je u petak poslijepodne odbacio žalbu Intera na suspenziju trenera Josea Mourinha koju mu je izrekao Sportski sud Italijanskoga nogometnog saveza (FIGC).

Mourinho je, podsjetimo, kažnjen s tri utakmice zabrane obavljanja svoje dužnosti nakon skandaloznog ponašanja tijekom prošlotjedne utakmice 25. kola Serije A protiv Sampdorije (0-0).

Portugalac je sve vrijeme izražavao nezadovoljstvo suđenjem, a vrhunac je bilo pokazivanje prekriženih ruku čime je, kako su protumačili Italijani, htio poručiti da bi suca, koji je Interu isključio dvojicu igrača, trebalo uhapsiti. Mourinho je, uz tri utakmice suspenzije, dobio i novčanu kaznu od 40.000 eura, a žalba Intera nije bila uspješna.

Jedino čime u aktuelnom italijanskom prvaku mogu biti zadovoljni je činjenica da je smanjena kazna Sulleyju Muntariju. On je, kao i Esteban Cambiasso, dobio dvije utakmice suspenzije zbog nedoličnog ponašanja nakon sporne utakmice, a Federalni sud pravde mu je u petak smanjio kaznu, tako da će morati pauzirati samo u jednom dvoboju. Argentincu je, pak, ostala prvotna kazna.

Mourinho neće moći voditi Inter u utakmicama protiv Udinesea, Genoe i Catanije.