Kao mačka
5

"Odbačeni golman" napravio najbolju paradu u izolaciji i oduševio pratioce

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Golman iz Čilea Claudio Bravo vrijeme u izolaciji koristi kako bi održao formu, a videosnimak koji je objavio s treninga iz kućnog dvorišta pokazuje da još uvijek posjeduje ogroman kvalitet i da bi nakon Manchester Cityja mogao tržiti povratak u staru formu.

Bravo je 2016. godine stigao iz Barcelone u Manchester City, u debitanstskoj sezoni je bio prvi čuvar mreže, ali je dolaskom Edersona preslio na klupu i izvjesno je da će napustiti klub kada mu ugovor istekne.

Ipak, kao i brojni drugi sportisti širom svijeta, Bravo u izolaciji vrijeme koristi kako bi održao željenu formu prije nego se klubovi vrate zajedničkim treninzima, a videoklip koji je objavio iz svog dvorišta pokazuje da u ovom čileanskom golmanu još uvijek ima snage i znanja da se vrati u staru formu. Također, dobio je i veliki broj pohvala za intervenciju koju je snimio.

Bravo je prije Barcelone branio u Real Sociedadu i u ovaj katalonski klub stigao je kao veliko pojačanje, a na Nou Campu proveo je period od 2014. do 2016. godine.

Za Manchester City je potpisao u augustu 2016. godine u transferu vrijednom 17 miliona funti, a kako se nije najbolje pokazao u ekipi Pepa Guardiole, već u prvoj sezoni izgubio je mjesto prvog golmana, nakon čega je klub doveo Edersona.

Za reprezentaciju Čilea branio je 123 puta, a igrao je još za Colo-Colo, za koji je branio od 2002. do 2006. godine.