Nogomet
0

Odbačena Anelkina tužba protiv L'Equipea

Totalsport
Nikolas Anelkina
Nikolas Anelkina
Francuski nogometaš Nicolas Anelka izgubio je parnicu protiv sportskog dnevnika L'Equipea koji je tužio za klevetu nakon incidentnih događaja u svlačionici tokom lanjskog Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Anelka je, podsjećamo, izbačen iz reprezentacije nakon što je u svlačionici, na poluvremenu utakmice protiv Meksika, žestoko izvrijeđao tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha. L'Equipe je na naslovnici objavio kako je napadač Chelseaja rekao Domenechu "j... se, prljavi kurvin sine", a Anelka je cijelo vrijeme tvrdio da to nisu bile njegove riječi zbog čega je i tužio poznati dnevni list.

Sud u Parizu je u petak, međutim oslobodio L'Equipe, kao i dvojicu novinara koji su napisali sporni članak. Sudac Joel Boyer je naglasio kako nijedna strana, uključujući Anelku, nije osporila da je došlo do incidenta u svlačionici, kao ni da je igrač izvrijeđao izbornika. Odbačena je i Anelkina tvrdnja da je L'Equipe kriv jer je od cijele priče napravio senzaciju, stavivši je na naslovnicu.