Amar Osim
0

"Od ovakve podrške navijača imamo više štete nego koristi"

Klix.ba
Amar Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U intervjuu koji je dao za oficijelnu <a href="http://www.facebook.com/notes/fk-%C5%BEeljezni%C4%8Dar/intervju-sa-amarom-osimom-ii-dio/355249217890166">Facebook stranicu</a> Fudbalskog kluba Željezničar, trener ovog kluba Amar Osim iskritikovao je pojedince koji su u proteklom periodu naštetili budžetu, ali i ugledu tima s Grbavice.

"Molio bih da nas više ne podržavaju na način na koji su nas podržavali. Bukvalno smo više štete nego koristi imali ove godine. Tri domaće utakmice, 14.000 eura kazne. Iskreno, od te podrške nemamo ništa. Ne stavljam sve u isti koš, ali ne mogu ni pojedinačno govoriti: Ti si dobar, ti nisi", rezignirao je kazao šef stručnog štaba Željezničara.

Dodao je da je prošle godine bilo malo navijača na tribinama u odnosu na rezultate koje je klub postigao. Ove sezone brojčano posjete su dobre, ali ponašanje nekih navijača dovelo je do velikih novčanih kazni koje klub iz kola u kolo mora platiti.

"Ne znam šta se dešava, ali nama takva podrška nije potrebna. Stalno smo u minusu. Svaku utakmicu. Čak i Maribor, gdje imaš 55.000 KM prihod od ulaznica, platiš 57.000 kazne. A gdje je tu još 14.000 KM za stadion Koševo, 10.000 za zaštitare... Protiv Borca minus, sad protiv Slavije minus... Ne razmijem gdje to vodi", kazao je Osim.

Istakavši da je Željezničar uspješan klub u kojem se maksimalno transparentno radi, naglasio je da mu nije jasno zašto moraju plaćati tolike kazne, tačnije 80.000 KM za tri utakmice.

"Šta bi bilo da ne igramo dobro, da nešto mutimo?! Ne znam šta mi kao klub više možemo učiniti. Imamo najjeftinije karte, smiješnu cijenu godišnjih ulaznica, nijedan prvak na svijetu nema jeftinije karte. Šampion Togoa ih nema. Kao navijač uvijek imaš pristup. Na trening, na predsjedništvo, sastanak s kim hoćeš. U Engleskoj ne možeš prići igraču ili treneru... I opet ne valja", ljut je šef struke Plavih.