Copa America
219

Očekuje nas spektakl u polufinalu: Argentina izbacila Venecuelu i zakazala duel s Brazilom

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Copa Americe nakon što je na Maracani u Rio de Janeiru pobijedila selekciju Venecuele rezultatom 2:0.

Argentinci su od samog početka krenuli žestoko i već u prvim minutama su dva puta opasno zaprijetili. Prvo je Farinez odbranio udarac Aguera iz mrtvog ugla, a onda se De Paula nije najbolje snašao pred golom nakon udarca Otamendija.

Ofanziva se isplatila već u 10. minuti. Nakon petog kornera od početka meča Lautaro Martinez krasnim potezom petom skreće loptu u gol.

U 20. minuti je viđena sumnjiva situacija kada je jedan igrač Venecuele igrao rukom, ali je sudija nakon konsultacije VAR-a označio da se igra dalje.

Prije odlaska na odmor vrijedilo je izdvojiti još šansu Aguera u 44. minuti, ali se nakon majstorskog poteza spetljao i loše reagovao.

Martinez je i na otvaranju drugog poluvremena imao dobru priliku, kada je snažno pucao s ivice šesnaesterca, a Venecuala prvu šansu pravi u 71. minuti. Hernandez je pucao iskoso po golu, ali ravno u Armanija.

Utakmica je bila riješena u 74. minuti nakon velike greške Farineza. Aguero je pucao ravno u Venecuelinog golmana, ali je Farinezu lopta neshvatljivo ispala iz ruku i Lo Celso je gurnuo u prazan gol za konačnih 2:0.

Argentina će u polufinalu Copa Americe igrati protiv velikog rivala Brazila, koji je u četvrtfinalu izbacio Paragvaj. Ovaj meč se igra u utorak.