Popodne u Engleskoj
35

Očajni Tottenham ponovo izgubio i ostao bez Lige prvaka, jedan tim zvanično ispao iz lige

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
U terminu od 16 sati u Engleskoj je odigrano pet utakmica 36. kola Premier lige u kojima je bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

Nogometaši Tottenhama svojim su navijačima priredili još jedno neugodno iznenađenje porazom na gostovanju kod Aston Ville rezultatom 2:1.

Ogromni problemi sa golmanom i odbranom općenito glavni su razlog toga što su Pijetlovi poraženi na ovom meču i što su zvanično ostali bez šansi za plasman u Ligu prvaka.

Sa druge strane sjajna Villa je pogocima Ramseya i Douglasa Luiza došla do nove, 17. pobjede kojom se bodovno izjednačila sa svojim današnjim rivalom.

Počasni gol za goste pred sami kraj susreta postigao je Kane sa "kreča".

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Chelsea ni u ovom meču nije uspio da slavi. Bod sa Stamford Bridgea ovaj put odnio je Nottingham Forest, bilo je 2:2.

Po dva gola za svoje timove postigli su Sterling sa jedne, te Awoniyi sa druge strane. Plavci na svom terenu u Premier ligi nisu slavili još od 4. marta.

U ostalim mečevima Manchester United je rezultatom 2:0 savladao Wolvese, dok je Crystal Palace identičnim rezultatom nadigrao Bournemouth.

Fulham je slavio na gostovanju kod Southamptona sa također 2:0, pa je ekipa sa juga Engleske i teoretski ostala bez šansi za opstanak u ligi.

Rezultati:

Aston Villa - Tottenham 2:1

Southampton - Fulham 0:2

Manchester United - Wolverhampton 2:0

Crystal Palace - Bournemouth 2:0

Chelsea - Nottingham Forest 2:2

Tabela: