Premiership
34

Očajni Chelsea bez šuta na gol nemoćan protiv Guardioline mašinerije

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja savladala je Chelsea u derbiju 29. kola engleskog Premiershipa, a oni su na Etihadu slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Građani su od prve minute krenuli agresivno prema golu Plavaca, ali nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka. Vrijedi izdvojiti priliku Sanea iz 27. miute kada mu je Azpilicueta s gol-linije izbacio loptu.

Igrači Chelseaja u prvom poluvremenu nijednom nisu pokušali ugroziti gol Edersona, a na kraju su imali samo jedan korner. S druge strane, City je čak osam puta šutirao, a ukupno su imali čak 508 tačnih dodavanja.

Već na početku drugog poluvremena, ekipa Pepa Guardiole stiže u vodstvo. Iz prve akcije David Silva uputio je odličan prizeni centaršut kroz peterac Chelseaja, a na pravom mjestu bio je Bernardo Silva koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje navijača na Etihahu.

Pogodak koji je postignut u 46. minuti minimalno je promijenio stanje na terenu s obzirom na to da Chelsea ni u drugom poluvremenu nije pokazivao nikakvu želju za postizanjem pogotka, a oni za svih 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir gola.

Najbolju priliku imali su u 94. minuti kada je Marcus Alonso iz voleja pokušao postići pogodak, ali njegov šut je otiša dva metra pored gola Edersona, a činjenica da je to najbolja prilika na meču možda i najbolje pokazuje koliko su Plavci bili indisponirani na Etihadu.

Manchester City na svom kontu sada ima 78 osvojenih bodova, 18 više od Liverpoola koji je na drugom mjestu, dok je Chelsea ostao na petoj poziciji sa 53 osvojena boda, pet manje od gradskog rivala Tottenhama.

Tabela: