Ipak sudi finale LP
71

Obradoviću određen pritvor od 30 dana, UEFA šokirana sudijom koji dolazi odakle i Mažić

Klix.ba
Srbijanskom arbitru Srđanu Obradoviću određen je pritvor od 30 dana zbog sumnjivih odluka u meču između Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša, a prema pisanju medija iz Srbije, snimak je došao i do čelnika UEFA-e koji su šokirani onim što su vidjeli.

Najbolji sudija iz Srbije Milorad Mažić sudit će finale Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida, a upravo on trebao je suditi pomenuti meč između Spartaka i Radničkog. Ipak, iz UEFA-e su poslali naredbu da Mažić ne sudi ovaj meč, a Obradović, koji je naknadno delegiran, napravio je nekoliko nevjerovatnih grešaka.

Prije svega, to se odnosi na drugi svirani penal kada je defanzivac Radničkog očigledno igrao nogom, no sudija Obradović je na iznenađenje svih pokazao na bijelu tačku. Videosnimak sa spornom odlukom obišao je Evropu, a došao je i do čelnika FIFA-e.

Mediji u Srbiji pišu da bi komesar za suđenje UEFA-e Pierluigi Colina sigurno delegirao drugog sudiju za finale Lige prvaka da se "Obradovićev penal" desio samo nekoliko sedmica ranije, a ističu i to da su iz UEFA-e šokirani načinom na koji je sudija odredio tok utakmice.

Podsjećamo, Obradović je odmah priveden u policiju, a određen mu je pritvor od 30 dana. Na prvom saslušanju srbijanski sudija rekao je da je greškom dosudio penal i da nije bio nikakvih prljavih radnji.