Aktivirana klauzula
40

Obmana Dembelea i njegovog menadžera: Protuponudom je uvrijedio Barcelonu

N. K.
Ousmane Dembele
Ousmane Dembele
Krilni napadač Ousmane Dembele napušta Barcelonu i odlazi u PSG koji je za Francuza poslao ponudu od 50 miliona eura te tako aktivirao klauzulu koja je vrijedila do 31. jula, piše Sport.
Dembele je, kako se navodi, odbio novo produženje ugovora koje bi ga za Barcelonu vezalo do 2028. godine.

"Sve što se događalo posljednjih dana izvori bliski predsjedniku Laporti opisuju kao obmanu Dembelea i njegovog predstavnika Mousse Sissoka", piše Sport.

Dembeleu su svi poručili da ga veoma cijene i da ga vide kao ključnog igrača kojeg ne žele prodati, ali je Sissoko za njega navodno poslao protuponudu koja je bila uvredljiva za Barcelonu.

Tražio je više od 100 miliona eura za novi petogodišnji ugovor iako mu je vodstvo katalonskog kluba već bilo ponudilo značajnu povišicu pa su bili uznemireni Dembeleovom nezahvalnošću.

"Boli me ono što nam je Dembele napravio jer smo veoma pazili na njega i brinuli se da je sretan ovdje. Zato me razočarao njegov odlazak u PSG. On zna da se ne možemo takmičiti s njihovom ponudom i da smo ga morali pustiti. PSG mu je dao fenomenalne uslove o kojima mi ne možemo ni pomisliti, a Ousmane je prije toga pričao s Luisom Enriqueom i Nasserom Al Khelaifijem. Šteta", rekao je Barcelonin trener Xavi.

Podsjetimo, Dembele je najskuplji igrač u historiji Barcelone za kojeg je Borussiji Dortmund platila 140 miliona eura.