Tu ga navijači vole
47

Obje strane se brzo pokajale, Đurić se vraća u ekipu iz Serije A gdje je bio jedan od junaka

D. P.
Đurić u duelu protiv Milana (Foto: EPA-EFE)
Đurić u duelu protiv Milana (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački napadač Milan Đurić nakon manje od pola godine napustit će fenjeraša u Seriji A, ekipu Hellas Verone.

Đurić (32) ostat će u Seriji A, ali ne u posljednjeplasiranoj Veroni, već u Salernitani, gdje je ostavio prilično dubok trag.

U ekipi iz Salerna Đurić je igrao prošle sezone. Postigao je pet golova uz tri asistencije i tako pomogao da se na čudesan način, u posljednjih nekoliko kola, izbori opstanak u debitantskoj sezoni u Seriji A.

Međutim, dvije strane su tokom ljeta željele nastaviti saradnju, ali nikako nisu mogle doći do sporazuma oko ugovora i finansija. Stoga, kao besplatan igrač prešao je u Veronu.

To se Đuriću nije isplatilo i već nakon pola godine razići će se s Veronom, a karijeru će nastaviti u Salernitani, prenosi ugledni Gianluca di Marzio.

Uskoro bi dvije strane trebale zaključiti sporazum, odnosno način na koji će Salernitana kupiti svog doskorašnjeg igrača.

Zanimljivo, Salernitana je već za narednu polusezonu osigurala prvo pojačanje, a riječ je o legendarnom meksičkom golmanu Guillermu Ochoi.