Nagrada Golden Boy
34

Objavljeni kandidati za najboljeg mladog igrača svijeta, De Ligt ima priliku ponovo osvojiti trofej

Piše: E. B.
Matthijs de Ligt je osvojio nagradu prošle godine
Matthijs de Ligt je osvojio nagradu prošle godine
Italijanski Tuttosport objavio je listu od 100 kandidata za nagradu Golden Boy koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču svijeta.

Nagrada Golden Boy za najboljeg igrača svijeta do 21 godine dodjeljuje se od 2003. godine, a laureati su, između ostalih, bili Lionel Messi, Sergio Aguero, Paul Pogba, Raheem Sterling i Kylian Mbappe, a priliku da dva puta zaredom osvoji nagradu imat će Matthijs de Ligt.

Holanđanin je prošle godine dobio nagradu i postao prvi defanzivac kojem je to pošlo za rukom, a ukoliko odbrani titulu ove godine postat će prvi igrač koji je to uspio.

De Ligtu će najveća konkurencija ove godine biti Gianluigi Donnarumma, Joao Felix, Jadon Sancho, Kai Havertz i Vinicius Junior.

U glasanju učestvuje 40 novinara iz Italije (Tutosport, Corriere dello Sport La Gazzetta dello Sport, Rai, Mediaset, Sky, LA7 i Dazn), Francuske (L'Equipe), Španije (Marca), Njemačke (Bild), Velike Britanije (Times), Portugala (A Bola), Holandije (De Telegraaf), Rusije (Sport-Express), Švedske (Aftonbladet), Švicarske (Blick) i Grčke (SportDay).

Osim predstavnika medija u glasanju učestvuju i navijači koji mogu glasati na ovom linku.