Izvukao deblji kraj
17

Objavljena fotografija Gomezovog lica nakon sukoba sa Sterlingom

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpoolov igrač Joe Gomez je sudeći prema posljednjim informacijama, odnosno fotografiji njegovog lica, izvukao deblji kraj u sukobu sa saigračem iz reprezentacije Engleske i ofanzivcem Manchester Cityja Raheemom Sterlingom.

Naime, britanski novinari uspjeli su danas fotografisati Gomeza na treningu reprezentacije, a defanzivac Redsa ima veliku ogrebotinu preko lica.

Sterling je na kraju izbačen iz reprezentacije i neće biti u kadru za kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore u borbi za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Inače, bio je to nastavak sukoba između njih dvojice koji je započeo tokom nedavnog derbija između Liverpoola i Cityja (3:1) kada je Sterling prvo verbalno, a onda i fizički napao reprezentativnog kolegu.

Daily Mail danas navodi kako je Sterling napao Gomeza nakon što ga je ovaj srdačno dočekao na okupljanju reprezentativaca.

Cityjev igrač je reagovao agresivno i Gomeza uhvatio za vrat, a kada su prisutni saigrača shvatili da se ne radi o šali uspjeli su ih razdvojiti i zaustaviti sukob koji je vrlo lako mogao eskalirati u pravu tučnjavu.