Paklen doček
21

Objavljen videozapis iz Cityjevog autobusa snimljen tokom napada Liverpoolovih navijača

Klix.ba
Manuel Estiarte, jedan od pomoćnika Pepa Guardiole u Manchester Cityju, objavio je snimak napada navijača Liverpoola na Cityjev autobus prilikom dolaska na stadion Anfield protekle srijede.

Na snimku se može vidjeti kako navijači Liverpoola bacaju razne predmete i gađaju autobus, a mogu se i čuti zvukovi udaraca tih predmeta u prozore autobusa.

"Ne postoje riječi. Neprihvatljivo", napisao je Estiarte u opisu videosnimka koji je objavio na Instagramu.

Autobus Građana je znatno oštećen, a uprava Liverpoola je osudila huliganski čin i uputila izvinjenje Manchester Cityju.

Ipak, izvinjenje neće zaštiti Liverpool od procesa koji je pokrenula UEFA, a ovaj slučaj bit će na tački dnevnog reda 31. maja.

"Svaki klub domaćin je odgovoran za red i sigurnost gostiju i na terenu i izvan terena prije, tokom i poslije mečeva", stoji u UEFA-inom pravilniku o redu i sigurnosti mečeva.

Najmanje jedan prozor je polomljen dok je autobus prolazio kroz ulice na kojima su se nalazile hiljade domaćih navijača, a mnogi od njih su bacali dimne bombe i baklje na autobus.

Na snimku jedne španske televizije vidi se kako je Guardiola bio nesretan po dolasku na stadion. Nakon izlaska iz autobusa sarkastično je kazao: "Hvala što ste nas štitili", nakon čega je dodao: "Sramota".