Čeka li ga kazna?
84

Objavljen snimak trenera Juventusa iz kazina, kladio se i na utakmice Serije B

D. P.
Corona nastavlja objavljivati dokaze protiv igrača i trenera (Foto: Screenshot)
Corona nastavlja objavljivati dokaze protiv igrača i trenera (Foto: Screenshot)
Italijanski "kralj paparazza" Fabrizio Corona nastavio je objavljivati senzacionalne vijesti o kladioničarskoj aferi koja potresa Italiju i objavio je snimke trenera Juventusa Massimiliana Allegrija iz kazina.

Corona je nedavno pokrenuo veliki kladioničarski skandal nakon kojeg je nogometaš Juventusa Nicolo Fagioli saznao kaznu od sedam mjeseci suspenzije, dok svoje kazne čekaju još Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo i više od 30 nogometaša iz Italije.

Danas je u fokus stigao i trener Juventusa Massimiliano Allegri. Paparazzo Corona objavio je snimak Allegrija tokom pandemije koronavirusa u jednom kazinu u Monte Carlu.

U videu se dodaje kako se Allegri kladio na utakmice Serije B i to sve preko svog prijatelja koji je uplaćivao listiće za njega.

Bilo je to očigledno tokom pandemije koronavirusa jer se vidi da je trener Stare dame imao masku na licu. Doušnik paparazza Fabrizija Corone dodao je još neke vrlo interesantne detalje:

"Puno je igrao. Zapravo, jednom je osvojio 30.000 eura i dao 3.000 eura osobi pored sebe govoreći da je to za račun, odnosno kladioničarski listić. Njegov prijatelj je odigrao listić za njega, a Allegri mu je dao 3.000 za to. Puno se kladio na Seriju B iz kazina", govorio je doušnik Corone u videosnimku.

Ipak, u tome što je igrao u kazinu nema ništa sporno, a ostaje da se provjeri da li je zaista Allegri igrao listiće za sebe. Ukoliko je samo "počastio" prijatelja, koji je dalje igrao kladioničarske listiće, trener Juventusa bit će čist pred italijanskim tužilaštvom.