Mahao šalom Kosova
118

Objavljen snimak grube reakcije redara prema navijaču koji je provocirao Srbijance

D. P.
Mađar je zažalio zbog šala (Foto: Screenshot/Hooligans.cz)
Mađar je zažalio zbog šala (Foto: Screenshot/Hooligans.cz)
Tokom kvalifikacionog duela za Evropsko prvenstvo između reprezentacija Mađarske i Srbije jedan domaći navijač nije se dobro proveo nakon što je na stadion unio šal Kosova.

Mađari su rezultatom 2:1 savladali Srbiju, ali će obje selekcije igrati Evropsko prvenstvo ukoliko se neke šokantne situacije ne dogode tokom posljednjeg "prozora" kvalifikacija zakazanog za novembar.

Na tribinama je bilo prilično "vatreno", a sjajnu atmosferu pravili su domaći navijači te su poveli svoje nogometaše do pobjede. No, bilo je i onih koji su zažalili zbog ponašanja na utakmici.

Video koji je tek objavljen na društvenim mrežama pokazuje jednog starijeg navijača Mađarske koji je pozirao sa šalom Kosova i tako pokušao isprovocirati goste iz Srbije. Okrenuo je kosovski šal prema njima i ubrzo zažalio zbog toga.

Trojica zaštitara odmah su pritrčala do navijača i vrlo grubo su postupila prema njemu. Na snimku se vidi kako su ga zaštitari vukli za vrat, a onda i oborili niz stepenice.

Grubost prema domaćem navijaču nije se svidjela ostalim pristalicama Mađarske koji su bili na tribinama pa su tako neki od njih pritrčali da pomognu ovom starijem navijaču. Na kraju je ispraćen sa stadiona.